Monumentenglas is eigenlijk glas met de uitstraling van getrokken glas. Echt oud glas heeft vaak trekstrepen en onvolkomenheden. Bij monumenten wordt ernaar gestreefd om die bijzondere uitstraling zo veel mogelijk te behouden.
Tegenwoordig wordt ook vaak over monumentenglas gesproken als men ultradun isolatieglas bedoelt. Monumentenbeglazing wordt vaak toegepast in bestaande houten en stalen raamkozijnen, waarbij de standaardopbouw van een dubbele ruit niet mogelijk is. Met dit dunne dubbelglas wordt, zonder concessies te doen aan de "look" van de constructie, toch een hoger comfort bereikt.
Afhankelijk van de eisen kan Glascentrale Midden Holland alle soorten monumentenglas in elk beglazingstype voor u uitvoeren. Met het staalbedrijf wordt nauw samengewerkt bij herstel of vernieuwing van puien. We volgen elkaars proces en besparen u als opdrachtgever kostbare tijd. Met de timmerfabrieken waarmee we samenwerken, realiseren we bij houten raamkozijnen diezelfde tijdsbesparing. Bij monumenten werken wij tegenwoordig met nieuwe materialen als stopverfvervanger. Ook hierbij geldt dus: de oude "look" met nieuwe materialen!
Komt er te veel kou door glas-in-loodramen heen? Dat glas halen we eruit, knappen het keurig netjes op, maken het schoon en plaatsen het tussen dubbelglas weer terug. U bent de koudebrug kwijt en bijkomend voordeel is dat al die kleine ruitjes niet meer schoongemaakt hoeven te worden.